Suriname zit in de American Development Council

De 33-jarige Mario Vermeer, de Nationale President van Junior Chamber International (JCI) Suriname, is op maandagavond na enkele kandidaatstelling gekozen tot commissioner van de JCI American Development Council (ADC) voor het jaar 2023.

Vermeer die op 31 december 2022 afzwaait als Nationale President van JCI Suriname, zal zich het komend jaar focussen op de groei en ontwikkeling binnen de Amerika’s. De doelstellingen van de ADC zijn:

  1. a) Het bevorderen van de oprichting van nieuwe nationale en lokale organisaties.
  2. b) Om informatie en kennis te delen met betrekking tot succesvolle projecten en programma’s uitgevoerd door de nationale en lokale organisaties in Amerika en deze op het hele continent promoten.
  3. c) Om leren en kennis te bieden die een betere prestatie bevorderen door de presidenten van de Nationale Organisaties van Amerika.
  4. d) Nationale organisaties bijstaan of ondersteunen waar nodig met interne ontwikkeling en opleiding van nationale en lokale functionarissen.
  5. e) Gebieden identificeren waar de JCI kan worden ingevoerd of bevorderd en voorstellen doen:

de kersverse commissioner Vermeer zegt dat wij als taak hebben om de kracht van de Nationale Organisaties van Amerika door de uitwisseling van informatie en positieve ervaringen ter bevorderen; de opleiding van de presidenten van de nationale organisaties en de bevordering van de interactie tussen hun individuele leden. Met andere woorden: de American Development Council draagt positief bij aan de algehele groei van de Junior Chamber International.

Volgens Vermeer heeft JCI een bijgedrage aan zijn persoonlijke groei geleverd en wil hij deze verder uitzetten om nieuw leiderschap in ons land en daarbuiten te creëren. ‘’We leven nu in een veranderde wereld en we hebben nieuwe leiders nodig die geloven in developing leaders for an changing world’’, zegt Vermeer. Hij geeft verder aan, dat hij het een hele eer vindt om Suriname op internationaal niveau te mogen vertegenwoordigen. ‘’Ik ben zeer dankbaar dat JCI Suriname, de lokale organisatie JCI Nilom en de Nationale Presidenten in de Amerika’s, het vertrouwen in mij hebben gesteld om ze te mogen dienen het komend jaar’’, aldus Vermeer.

De overige kandidaten die gekozen zijn voor de JCI American Development Counsil, zijn: Shenella Govia (voorzitter)  – JCI West Indies, Mario Franklin Vermeer- JCI Suriname, Blas Gonzalez Candia-JCI Paraguay, Sheryl Renfrum-Sordam – JCI Dutch Caribbean  en Thaynan Mariano – JCI Brazil.

More
articles