‘Afgelopen twee jaar bijkans USD 100 miljoen binnengehaald’

In De Nationaal Assemblee hebben verschillende parlementariërs aangehaald, dat de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, te veel reizen naar het buitenland maakt, hetgeen ons land veel kost. Ramdin zei in het radioprogramma ABC Aktueel, dat hij zich niet druk maakt over de kritiek en dat hij kan aantonen, dat de afgelopen twee jaar er bijkans USD 100 miljoen aan buitenlandse steun is binnengehaald. ‘’Denk aan steun voor de gezondheidszorg en hulp bij de overstromingen in het binnenland.’’ Met het gekregen geld worden er ook projecten uitgevoerd. “We zijn in een situatie terechtgekomen, waarin we niet alles uit eigen middelen kunnen financieren. Een deel moeten we krijgen uit vriendschapsrelaties”, aldus Ramdin. De regeringsdelegatie reist morgen af naar Egypte voor de klimaatconferentie COP27. Ramdin zei dat tijdens de conferentie wereldleiders een aantal belangrijke thema’s betreffende klimaatverandering zullen bespreken. De financiering is volgens Ramdin, het meest belangrijkste thema voor Suriname en het Caribisch gebied.

‘’Dit heeft meer te maken met de effecten van klimaatverandering, in het bijzonder de kusterosie die schade meebrengt in het land’’, aldus Ramdin. “Hoe gaan we het financieren, dat is het belangrijkste, omdat er vele beloftes door de rijkere landen zijn gemaakt, die schuldig zijn aan deze situatie van klimaatverandering. Hoe gaan we de beloftes die zijn gemaakt, realiseren?”, aldus Ramdin.

Volgens Ramdin is er beloofd dat er 100 miljard zou worden vrijgemaakt voor klimaatverandering. Hij benadrukte dat de regering op de COP27 samen met andere landen, wil aandringen op betere faciliteiten en meer gelden om de samenleving te beschermen. Ook moet de toegang tot deze middelen vergemakkelijk worden.

More
articles