LVV: Na 31 december aanvragenstop voor visvergunningen

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Prahlad Sewdien, maakte onlangs bekend, dat het na 31 december 2022, het niet meer mogelijk zal zijn nieuwe visvergunningen aan te vragen. Er zullen aldus Sewdien, ‘’na 31 december geen aanvragen meer worden aangenomen’’. Volgens de minister, laat het bestand niet toe nieuwe aanvragen te behandelen. ‘’De maximale target van het aantal vergunningen is reeds bereikt’’, stelde de minister.

LVV is in het kader van het duurzaam voortzetten van het visserijbeleid, overgegaan tot deze aanvragenstop. In de SK-categorie is het maximaal aantal vergunningen volgens het managementplan van LVV, gesteld op 300. Dat aantal is ruimschoots overschreden: er zijn reeds 400 vergunningen uitgegeven. Volgens Sewdien wil het ministerie met een aantal verscherpte voorwaarden overbevissing tegen gaan. Aan deze bepalingen moet voldaan worden om in aanmerking te komen voor een vergunning. LVV geeft voor maar één jaar toestemming om te vissen, daarna moet er weer een aanvraag gedaan worden.

In een verklaring stelt LVV, dat vergunninghouders vanaf 1 november t/m 31 december 2022 hun verzoek voor verlenging van hun vergunning kunnen indienen bij het Directoraat Visserij in Paramaribo, Nickerie, Coronie en het IJsverkoopcentrum Visserij Boskamp. Bij een onvolledig ingevuld formulier of als er stukken ontbreken, zal de aanvrager in de gelegenheid worden gesteld om binnen vijf dagen de gegevens alsnog in orde te maken. Indien dit niet gebeurt binnen de gestelde periode, zal de aanvraag niet in behandeling worden genomen.

More
articles