HR-platform geïnstalleerd om kennis en ervaring uit te wisselen

Het Human Resources event: People. Prepare. The Future., werd onlangs op 18 en 19 oktober in de Ballroom van Torarica georganiseerd. Verschillende sprekers zoals Nilesh Bishesar, Dave Jong a Lock, Reina Kolf, Ray Jong a Lock, Jonathan Geerlings, Cheryl Leeflang en Jörgen Raymann, deelden hun kennis en data met betrekking tot essentiële HR-tools. Het geheel werd geleid door Ferranto Dongor en de organisaties hierachter waren Agilis Business Solutions N.V. & Orga-Nice N.V. Zij zijn vanaf 2011 de organisatoren van het Human Resources Event in ons land. Het team werd dit jaar uitgebreid met Venus Creative, die de rol van Marketing/PR-partner vervulde voor het evenement.

De rode draad van dit evenement was om een platform te creëren voor HR-professionals. Tijdens de afsluiting van de tweede en laatste dag, werd er inderdaad een platform in het leven geroepen door professionals uit het bedrijfsleven. Het nieuwe platform bestaat momenteel uit diverse HR- managers in Suriname en zal voor de Human Resources Industrie & Professionals in Suriname, een netwerk creëren om kennis en ervaring uit te wisselen.

Jörgen Raymann, een van de sprekers, sloot het evenement af met hoe het best gecommuniceerd kan worden tussen verschillende mensen op een werkvloer en daarbij hoe essentieel het is dat feedback wordt gegeven. De kunst is volgens Raymann, om in eerste instantie actief te luisteren, vragen om uitleg aan de persoon/gesprekspartner en de verkregen feedback te verwerken. Hij stelde dat communicatie en informatie zeer belangrijke tools zijn, wanneer het gaat om kennisoverdracht tussen Human Resources experts.

Het HR-evenement heeft door middel van verschillende sprekers en onderwerpen best practices–situaties bespreekbaar gemaakt, zodat collega’s in de regio en verder in het buitenland kennis kunnen delen met de Surinaamse gemeenschap. Raïesa Badloe, marketing professional van Venus Creative, zegt dat dit evenement uiteindelijk meer belanghebbenden in de sector met elkaar zullen verbinden.

More
articles