Bode MinFin Mosa Rother aangehouden door JIT en RBT-M

De bode van het ministerie van Financiën, Mosa Rother, die tot vorige week nog voortvluchtig was, is vanmorgen aangehouden door het Justitieel Interventie Team (JIT) en het Regio Bijstand Team Midden. Rother die door justitie werd gezocht in verband met de grote fraudezaak bij het ministerie van Financiën in Suriname, werd aan de Nieuw Weergevondenweg klemgereden door speciale eenheden, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het bureau. Met betrekking tot de recente ontwikkelingen betreffende de reçu-fraudezaak op het ministerie van Financiën, is gebleken dat in deze zaak bijna SRD 60 miljoen op rekeningen van derden werd gestort, door middel van vervalste betaalopdrachten en reçu’s, waarna die vervolgens aangeboden werden aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Deze gelden werden gestort op rekening van Robert Koendjbiharie (totaal SRD 40.9 miljoen) en Mosa Rother (18.3 miljoen).

Robert Koendjbiharie, alias Blaka, die gezocht werd, is afgelopen week aangehouden door de justitiële autoriteiten nabij een appartementencomplex te Leonsberg. Hij was naar verluidt, eerder uitgeweken naar Frans-Guyana, maar keerde terug naar Suriname. Daarvoor zijn Danielle Kom, hoofd Comptabiliteit Financiën & Planning, haar jongere zus Megeza, broer Mervelino, Yoran Rother en Sergio Cruden alias Taffa, reeds ingesloten.

Mosa Rother die wordt gezien als een van de hoofddaders en Danielle Kom  die reeds aangehouden is, waren sinds 2015 in dienst bij het ministerie van Financiën. De voortvluchtige verdachte Rother, had naar wij vernemen, al jaren voor zijn indiensttreding een strafblad.

More
articles