‘Regering moet alle actoren betrekken in Oli Moni Karta project’

De oud minister van Financiën, Armand Achaibersing heeft voor zijn vertrek aangegeven, dat het platform voor de ‘Oli Moni Karta’, wat vertraging heeft opgelopen. Recentelijk werd er door de regering bekendgemaakt dat de pompprijzen nog marktconform gemaakt moeten worden. Volgens projecties moeten de pomprijzen tussen de SRD 25 en SRD 30 per liter komen te liggen. De regering benadrukte echter, dat de pompprijzen pas na de introductie van de ‘Oli Moni Karta’, naar een marktconform niveau, gebracht zullen worden.

Cedric van Samson, VHP-parlementariër heeft onlangs verteld, een grote voorstander te zijn van het Oli moni systeem.  “Nou ten aanzien daarvan, hebben we begrepen, dat de regering in de uitvoering nog niet alles in kannen en kruiken heeft. Er was namelijk nog niet gesproken met de stakeholders in de sector. Zelfs de pomphouders waren daarvan niet op de hoogte.”

Van Samson vertelde dat een ieder met een idee kan komen. Echter kan een idee volgens Van Samson pas succesvol worden doorgevoerd, als het goed uitgewerkt is. Van Samson stelde dat het dus heel belangrijk is, dat alle actoren hierbij betrokken worden. “Nadat het idee geopperd is, hebben we begrepen, dat het in de uitwerking zat.” Van Samson zei dat het doel van de ‘Oli Moni Karta’ bedoeld is om de ,,kleine man’’ tegemoet te komen, en degenen met een zescilinder, die de pomprijzen wel kan betalen, zal dan niet gesubsidieerd worden. “Jammer genoeg is het nog onbegrijpelijk in welke fase de ‘Oli Moni Karta’ zit, maar dat hoop ik de minister van EZ  binnenkort misschien wel meer duidelijkheid kan geven”, aldus Van Samson.

More
articles