Scholen binnenland beginnen officieel na 6 weken op eigen terrein

Marie Levens, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers ingegaan op tal van zaken, betreffende het nieuwe schooljaar 2022-2023, onder andere in het binnenland. Volgens Levens zullen jammer genoeg niet alle scholen in het binnenland starten, door de gevolgen van de wateroverlast.

Levens benadrukte, dat het ministerie geld heeft gekregen, om die scholen te renoveren. “We zijn nu daarmee bezig, geef me nog zes weken, dan zullen de scholen officieel op eigen terrein beginnen”, aldus Levens. “De leerlingen zullen wel op 3 oktober beginnen met school, maar op een plek die veilig voor ze is”, aldus Levens.

Volgens de bewindsvrouwe is nog niet alles op orde, omdat de leermiddelen niet op tijd zijn vrijgekomen. “Dat betekent niet, dat we niet kunnen beginnen, we kunnen beginnen want er is voldoende materiaal om aan te vangen, maar ik kom zeker tafels en stoelen tekort”, aldus Levens. Ze verklaarde ook dat er de afgelopen jaren geen scholen zijn gebouwd. “Maar er zijn wel kinderen geboren”, benadrukte Levens. We hebben nu gewoon veel meer studenten in Wanica en Paramaribo, dan we verwacht hadden, mensen wonen en verhuizen, en we hebben aardig wat mensen uit het binnenland gekregen, waardoor de scholen hier en daar uitpuilen”, aldus Levens.

Levens verklaarde dat het systeem van blijven zitten niet meer bestaat, maar de kinderen toch hun best moeten doen, omdat ze dan hun capaciteiten in leerjaar 10 moeten tonen. “Maak geen grappen, doe hard jullie best”, aldus Levens.

Aan de ouders en verzorgers onthulde Levens, dat ze flink met de kinderen thuis moeten oefen.

 

More
articles