CIMSuPro biedt platform om CARICOM industriebeleid te ontwikkelen

President Chandrikapersad Santokhi heeft dezer dagen het CARICOM Interactive Marketplace and Suspension Procedure (CIMSuPro) portaal gelaunched. CIMSuPro biedt een platform, waar ondernemers van de CARICOM-lidlanden hun producten kunnen aanbieden, en wel van grondstof tot afgewerkte producten. Door middel van een zoom meeting vond de launch van de website plaats op het Kabinet van de President. Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische In-novatie (EZ), begon de Zoom meeting waar Gordon Charles, vertegenwoordiger van de Caricom private sector en Carla Barnett, secretaris-generaal Caricom, ook vertegenwoordigd waren. Zowel de minister als de president was zeer verheugd over de oprichting van CIMSuPro. “Met dit platform hebben we de eerste stap gezet om onze strategieën voor het industriebeleid verder uit te breiden. Met als doel  een CARICOM Industrie-beleid, te ontwikkelen, moet er doelgericht gewerkt worden door dit platform op te zetten en gebruiken”, aldus Santhokhi. Volgens hem kan de uitbreiding van de regionale integratie, waarnaar sinds de start van CARICOM is gestreefd, nu worden bereikt door de website te bezoeken, om zo de nodige input te zoeken van de CARICOM-marktplaats.

Het CIMSuPro platform is ontworpen door Rahid Doekhie, project manager CIMSuPro namens het ministerie van EZ. Het is de bedoeling op deze  manier de wereld kennis te laten maken met de Caricom.  “De site is een marktplaats om te kunnen handelen en om producten te verkopen of kopen binnen de Caricom”, aldus Doekhie.  Daarnaast dient CimSuPro ook als een virtueel loket voor het aanvragen van vrijstelling van invoerrechten.

Bedrijven uit het Caribisch gebied kunnen zich gratis registreren en na screening, gebruik maken van de diensten van het platform. Vóór de launch vond er een demonstratie plaats van de werking van de CimSuPro. Met een druk op de knop plaatste de president, maar ook als voorzitter van de CARICOM, het eerste officiële item op de site, te weten: spicy massala van een lokale producent. Dit betekende de start voor alle bedrijven van de Caricom om hun product via dit platform aan te bieden.

More
articles