EZ: Ruim SRD 1 miljoen aan boetes geïnd

De Economische Controle Dienst (ECD) van het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), legt tijdens reguliere controlewerkzaamheden, regelmatig boetes op aan ondernemers die wet-en regelgeving overtreden.

In de periode februari t/m september is er ruim SRD 1.030.955 aan boetes geïnd. Het gaat overwegend om overtredingen van de Wet Economische Delicten. De ECD-ambtenaren zijn tijdens de controlewerkzaamheden bij importeurs en winkeliers gestuit op onder andere smokkelwaar, landbouwchemicaliën en goederen die gehamsterd werden. Een aantal vergunningen bleken niet in orde.

De ECD is regelmatig in de verschillende wijken en districten bezig met controlewerkzaamheden. Klachten die worden ingediend, worden zorgvuldig onderzocht en afgehandeld door de ambtenaren. Er wordt verder ook discreet omgegaan met de informatie van de consumenten en de ondernemers. Het ministerie van EZ doet een beroep op eenieder om zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving en andere overtredingen van de Wet Economische Delicten. Ondernemers moeten zich van hun verantwoordelijkheid bewust zijn. Het ministerie waarschuwt een zaak gesloten kan worden, indien de ondernemer zich ondanks waarschuwingen, schuldig blijft maken aan overtredingen.

More
articles