Pomphouders zijn in het ongewisse over het Oli Moni-project, na het ontslag van Viren Ajodhia. Hij heeft onlangs afstand gedaan van zijn functie als adviseur van de minister van Financiën en Planning. Ajodhia was ook belast met het Oli Moni-project, waarbij een groot deel van de samenleving brandstof gesubsidieerd zal krijgen van de regering.
“Ik weet niets, noch van het project, noch van het ontslag van Viren Ajodhia”, zegt Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB).
Castelen verklaarde, dat er nog steeds niet is gecommuniceerd met de pomphouders, en met hem, dus kan hij geen uitspraken doen over het Oli Moni-project. “Het project zou in september worden gelanceerd. “Ik weet er niets van, de president of de minister van Financiën zou hierover meer informatie kunnen geven”, aldus Castelen. In augustus zou er een aanvang gemaakt worden met een pilot van het Oli Moni-project, maar ook over het pilotproject weet Castelen niets. ‘’Ik weet niets van een pilotproject, en weet echt niet welke pompen hierbij betrokken zijn.’’ Castelen verklaarde, dat de pomphouders de belangrijkste stakeholders zijn in dit project en ook enkele ideeën hebben, maar zij zijn niet geïnformeerd door de regering.” De voorzitter kan niet aangeven waarom de regering de pomphouders overgeslagen heeft. Hij meent dat de pomphouders niet tegen dit project zijn, maar geen slachtoffer ervan willen worden.
Castelen benadrukt dat de pomphouders in elk geval niet van plan zijn om dit project te financieren, en dat zij meteen geld voor de brandstof van de regering willen, anders kan dit leiden tot faillissement. “Ze willen niet wachten op de regering voor betalingen, en willen de betalingen rechtstreeks van de oliemaatschappijen als dit project uitgevoerd wordt”, aldus Castelen.
“De meeste pomphouders hebben uit een persconferentie over dit project gehoord, het geen geen gezonde zaak is. “De regering wilde wel een gesprek met de pomphouders, maar dat gesprek is tot nu toe uitgebleven”, aldus Castelen.