Regering staat open voor onderzoek naar mogelijke corruptie EBS en SLM

VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien, is van mening dat er een onderzoek moet worden uitgevoerd bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Gajadien zei gisteren in het radioprogramma ABC Aktueel, dat de regering openstaat voor een onderzoek naar vermeende corruptie bij de staatsbedrijven EBS en SLM. “Als er vermoedens zijn, dan moeten we openstaan voor onderzoek. Dat is waar we naartoe werken. Het landsbestuur staat open ervoor en dat vind ik goed”, aldus Gajadien. Hij benadrukte, dat in het verleden het ook voorgekomen is dat DNA-leden een onderzoek wilden, maar het landsbestuur stond er niet voor open. Volgens Gajadien is het Openbaar ministerie in dit geval het onderzoeksinstituut voor strafbare feiten. Hij is blij, dat de president de ruimte biedt aan het onderzoeksteam van het Openbaar Ministerie, om zaken te onderzoeken. “Het bestuur heeft natuurlijk de verantwoordelijkheid als er vermoedens zijn dat te onderzoeken en dat heeft de president aangegeven”, aldus Gajadien

Hij stelde dat er direct binnen de EBS een crisesmanagementteam is ingezet. Het team heeft gisteren nog de opdracht gekregen zo snel mogelijk met informatie te komen. Gajadien zei dat de raad van de SLM gisteren met de RvC-leden heeft vergaderd. “Je ziet dat er acties worden ondernomen vanuit het bestuur. Dat stemt alvast goed, dat we niet vallen in een situatie, waarbij mensen hun gang krijgen om zaken te doen die nagelaten zouden moeten worden”, Gajadien. Er moet volgens Gaja-dien, ‘’een goed houvast zijn op basis waarvan opgetreden kan worden’’. “Ik denk dat wij het team de ruimte moeten bieden, om binnen één of twee dagen zover te zijn dat ze informatie kunnen aandragen”, aldus Gajadien.

 

More
articles