Baja-1 markeert 6e olie-ontdekking offshore Suriname

APA Corporation heeft dinsdag een olie-ontdekking voor de kust van Suriname aangekondigd bij Baja-1 in Blok 53 en heeft een update gegeven over recente booroperaties bij Dikkop-1 in Blok 58. APA Corporation heeft tevens een maand geleden de stromingstestresultaten bekendgemaakt van de Krabdagu-exploratiebron (KBD-1) in Blok 58 voor de kust van Suriname. APA Suriname heeft een werkbelang van 50% in het blok, terwijl TotalEnergies (TTE), de exploitant, ook een werkbelang van 50% heeft. “De re-sultaten van de Krabdagu flowtest in de twee onderste intervallen zijn in lijn met onze verwachtingen en leveren gegevens op die ons begrip van het veld versnellen en toekomstige activiteiten vormgeven. Dit omvat het identificeren van de optimale bronlocaties die een beoordeling van het opwaartse resourcepotentieel voor elk doelwit mogelijk maken”, aldus John J. Christmann IV, CEO en president van APA.

“De aangesloten middelen die zijn aangetoond tijdens de flowtests in Krabdagu, gecombineerd met de resultaten van Sapakara South, zijn een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van een project in dit gebied van Blok 58.”

Blok 53

Baja-1 werd geboord tot een diepte van 5.290 meter (17.356 voet) en stuitte op 34 meter (112 voet) netto olieopbrengst in een enkel interval binnen het Campanien. Voorlopige vloeistof- en loganalyse geeft lichte olie aan met een gas-olieverhouding (GOR) van 1600 tot 2200 standaard kubieke voet per vat, in een reservoir van goede kwaliteit. De ontdekking bij Baja-1 is een neerwaartse lob van hetzelfde depositiesysteem als de Krabdagu-ontdekking, 11,5 kilometer naar het westen in blok 58. Evaluatie van open-gat bronstammen, kernen en reservoirvloeistoffen is aan de gang. “Ons succes bij Baja markeert de 6e olie-ontdekking van onze deelname aan offshore Suriname, en de eerste in Blok 53”, aldus APA CEO en president. “Dit resultaat bevestigt ons geologische model voor de Campanian in het gebied en helpt om andere vooruitzichten in het zuidelijke deel van zowel blok 53 als 58 te verkleinen.” APA heeft onlangs goedkeuring gekregen van de regelgevende instanties met betrekking tot een wijziging van het Block 53 Production Sharing Contract (PSC), dat opties biedt om de exploratieperiode van het PSC met maximaal vier jaar te verlengen. Het bedrijf vordert momenteel de formalisering van de verkiezing van de eerste verlenging met een jaar, waarvoor alle werkverplichtingen zijn voltooid.

APA is exploitant en heeft een werkbelang van 45% in Blok 53, waarbij Petronas een werkbelang van 30% heeft en CEPSA een werkbelang van 25%. Baja-1 werd geboord met behulp van de Noble Gerry de Souza in waterdiepten van ongeveer 1140 meter (3.740 voet). Het boorschip zal worden gemobiliseerd naar Blok 58 na voltooiing van de huidige operaties, waar het het Awari-verkenningsvooruitzicht zal boren, ongeveer 27 kilometer (ten noorden) van de Maka Central-ontdekking.

Blok 58

APA kondigde ook aan dat de operaties zijn afgerond bij de Dikkop-exploratieput in Blok 58. De put stuitte op waterhoudende zandsteen in het beoogde interval en is afgesloten en verlaten. TotalEnergies is de exploitant met een bedrijfsbelang van 50% en APA heeft het resterende 50% bedrijfsbelang. Het boorschip Maersk Valiant zal naar het Sapakara-veld verhuizen om een ​​tweede taxatieput te boren in Sapakara South, waar de joint venture eind vorig jaar een succesvolle stromingstest heeft uitgevoerd.

More
articles