Santokhi: ‘Negentig procent samenleving heeft nog vertrouwen in regering’

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren tijdens een regeringspersconferentie gesteld, dat hij zich bewust is van dat deel in de samenleving dat ontevreden is over de manier waarop het land bestuurd wordt. Echter zei hij dat hij ook rekening houdt met dat deel dat bewust is van de situatie die is overgenomen en de uitdagingen waarmee de regering te kampen heeft gehad in de afgelopen periode. “Wij houden ook rekening met de zwijgende 90 procent van de samenleving. Het deel dat ook vraagt naar verbetering en geduld heeft. Dat deel dat nog vertrouwen heeft en weet hoe zwaar de regering het heeft. Wij houden ook rekening met deze groep”, aldus de president.

Maar volgens het staatshoofd luistert hij zeker ook naar de groep die aangeeft, het niet meer aan te kunnen. De president zei te zullen werken aan de koopkrachtversterking, waarbij er reeds gesprekken zijn gevoerd met de vakbonden. “We hebben reeds afspraken lopen over de uitbetaling van de 8 procent loonsverhoging. Maar de opdracht is ook al gegeven over het voeren van onderhandelingen met betrekking tot verdere koopkrachtversterking. Als er gelden beschikbaar zijn, kunnen we dit jaar weer wat teruggeven aan de samenleving, omdat ik besef dat de samenleving zware offers heeft gebracht”, aldus Santokhi.

Volgens de president hebben de hoge prijzen in de winkels vaak genoeg hun oorzaak buiten Suriname, maar is het de taak van de regering om oplossingen te zoeken. “Het is een grote uitdaging voor ons om de oplossingen te zoeken en brengen, maar met het bedrijfsleven en de stakeholders worden er gezamenlijk naar oplossingen gezocht”, aldus Santokhi.

More
articles