‘Corruptieaanpak nog steeds prioriteit regering’

‘’De aanpak van corruptie geniet nog steeds hoge prioriteit van de regering’’, zei president Chandrikapersad Santokhi gisteren tijdens een spoedpersconferentie. Hij gaf aan, dat de regering besloten heeft dat alle corruptiezaken versneld aangepakt zullen worden.

‘’De regering kijkt serieus naar de corruptiegevallen’’, stelde de president. Het Openbaar Ministerie heeft in dat kader een capaciteitsversterking ondergaan. ‘’De aanpak van corruptie staat hoog op de agenda van de regering. Alle corruptiezaken die zich manifesteren binnen de regering en het overheidssysteem, zullen een hoge prioriteit krijgen om aangepakt te worden. Wij gaan de komende week in overleg met het Openbaar Ministerie.‘’

Het staatshoofds doet een beroep op het Openbaar Ministerie om alle corruptiezaken met een hoge prioriteit aan te pakken. Deze opdracht was volgens de president, reeds twee jaar gegeven. ‘’Er zou een speciaal platform en een speciale aanklager komen voor de aanpak van corruptie. Nu vragen we nog een keer, dat we graag zien dat corruptie met hoge prioriteit wordt aangepakt‘’, aldus de president.

-door Orsilia Dinge –

 

More
articles