Politiebond: ‘Amoksi kan problemen KPS niet oplossen’

De Surinaamse Politiebond (SPB), wil dat minister Kenneth Amoksi, van Justitie en Politie, zo snel mogelijk vervangen wordt. ‘’Hij heeft met zijn beleid bewezen, dat hij het werk binnen het Korps Politie Suriname niet aankan’’, zei Sergio Gentle van de SPB gisteren in het radioprogramma  ABC Aktueel.

Gentle vertelde, dat er gisteren een gesprek is geweest met de president en de Surinaamse politiebond, waarbij Raoul Hellings strategisch adviseur van de bond, en Milando Atompai voorzitter van de SPB, aanwezig waren.  Gentle zei, dat toen de president met zijn inleiding begon, hij de kwestie van de prostestanten aanhaalde. “Ik zei toen beleefd aan de president, dat we het niet daarover willen hebben, want we zijn niet daarvoor hier”, aldus Gentle.

‘’Het gesprek ging toen door, en we hebben toen de problemen waarmee de bond te kampen heeft, aangekaart. De president vroeg om wat ruimte om de problemen waarmee de bond kampt, op te lossen. De Politiebond geeft de president dan de ruimte tot dinsdag. Maar als minister Amoksi in twee jaar tijd niets heeft kunnen betekenen, zou het hem dan lukken om aanstaande maandag of dinsdag zo’n lang lijstje van problemen op te lossen?”

Gentle zei eerder aan de demonstranten op het Kerkplein, geen geloof te hebben in de regering. Aanstaande dinsdag houdt de politiebond een algemene ledenvergadering.

More
articles