Voldoende grond voor elke Surinamer

ABOP-fractieleider Obed Kanapé  heeft onlangs onthuld zich niet meer te willen storen aan de kwestie van het Sabaku-project. Kanapis één van de parlementariërs die twee percelen toegewezen kreeg op het Sabaku-project. Dit heeft echter voor  onrust gezorgd in de samenleving, maar ook binnen de regeringstop.

Volgens Kanapé wordt tegenwoordig alle gronduitgifte bestempeld als te zijn grondschandaal. “Het is te merken dat grootgrondbezitters, die hun grondhuurpercelen verkochten voor duizenden Euro’s  aan Surinamers, niet tevreden zijn dat andere burgers van het land in de gelegenheid worden gesteld om te bouwen aan hun zekerheden”, aldus Kanapé. Hij verklaart dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) nog steeds kritisch wordt gevolgd om na te gaan wie allemaal nog in aanmerking dient te komen voor een stuk grond, zodat eenieder een gelijke behandeling krijgt wanneer het gaat om de uitgifte van percelen.

Kanapé is van mening dat men het niet zo moet bekijken dat DNA-leden grond hebben gekregen, maar meer dat Surinamers in aanmerking zijn gekomen voor een  stuk perceel, om aan hun zekerheden te kunnen bouwen.

Kanapé benadrukt dat er genoeg grond is voor elke Surinamer , en hoopt dat personen die belast zijn met de gronduitgifte, zich goed zullen focussen, zodat elke burger alsnog in aanmerking zal komen voor een stuk kavel.

Daarop is de focus nu gelegd in de komende tijd, aldus Kanapé.

More
articles