‘Vervalste’ betaalopdrachten MinFin zijn ‘inside job’

Assembleelid Melvin Bouva heeft gistermiddag in De Nationale Assemblee (DNA) onthuld, dat er op 27 juni 2022 een ‘vervalste’ betaalopdracht ter waarde van SRD 20 miljoen is aangeboden aan de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dit ter afschrijving van de rekening van het ministerie van Financiën en Planning. Dit is op 28 juni aan het licht gekomen en de opdracht is onmiddellijk geblokkeerd. Door de Centrale Bank is vervolgens aangegeven, dat er eerder twee andere vervalste betaalopdrachten waren aangeboden ten behoeve van dezelfde persoon. Deze opdrachten waren wel uitgevoerd. Het gaat om 14 miljoen SRD (op 25 april) en 26.9 miljoen SRD (op 14 juni). Dit zou naar verluidt niet mogelijk moeten zijn en is voor het eerst in de geschiedenis voorgekomen, want er is namelijk maar een portal voor de verwerking van dit soort betaalopdrachten. “Het is onmogelijk dat de handtekeningen van de minister van Financiën en directeur Financiën vervalst zijn voor deze betaalopdrachten die via het secretariaat naar de CBvS zijn gestuurd voor verwerking. Het is opgevallen door een procuratiehouder bij de CBvS nadat de derde vreemde betaling ad SRD 40 miljoen overgemaakt moest worden. The checks and balances bij het ministerie van Financiën hebben dan zwaar gefaald wanneer betalingen aan spookbedrijven worden opgenomen in de door de minister van Financiën betaal-batch”, aldus een betrouwbare bron. Voorts vernemen wij, dat er maar een ingang is naar CBvS om op de geautoriseerde betaal-batch te komen. Geautoriseerd wil zeggen, dat de stukken zijn voorzien van de juiste handtekeningen en de CBvS verwerkt vervolgens de betaalopdrachten. “Elke dag worden afschriften van de standen en betalingen opgestuurd naar de minister van Financiën. Dit is net als wanneer iemand een opdracht geeft van een persoonlijke rekening bij een commerciële bank. De minister van financiën plaatst en autoriseert betaalopdrachten van de rekening van de Staat. De directeur van Financiën bereidt de betaallijsten voor met stempel. Zo heeft de CBvS verwerkt”, aldus onze bron.

Dit is ook gecommuniceerd door de CBvS in een communiqué over verwerken betaalopdrachten op 8 februari 2021. “De Centrale Bank van Suriname betreurt de suggestieve berichtgeving die de afgelopen dagen op sociale mediasites verschenen is, als zou de leiding van de Bank hebben meegewerkt aan onterechte handelingen betreffende betalingen uit het Covid-19 noodfonds.

Met nadruk wenst de Bank te verklaren dat alle betaalopdrachten, eerst getoetst worden aan bepaalde criteria en pas daarna conform de bestaande werkwijze en procedures worden uitgevoerd. De gehanteerde werkwijze is ook toegepast bij de betalingen uit het covid-19 noodfonds. Deze werkwijze van betaalopdrachten middels e-mails is reeds enkele jaren van toepassing en wordt nog steeds gehanteerd vanwege de veelheid aan betaalopdrachten door het ministerie van Financiën. Bij de elektronische betaalopdrachten wordt de minister van Financiën altijd gekopieerd en indien mocht blijken dat een functionaris een onrechtmatige opdracht heeft gegeven aan de Centrale Bank, dan is het zijn bevoegdheid en verantwoordelijkheid om daartoe in te grijpen. Het is dan ook jammer dat via allerlei suggestieve berichten de Bank nodeloos in een kwaad daglicht geplaatst wordt”, aldus de Centrale Bank.

“De bank verwerkt na autorisatie de betaalopdrachten, want reçu’s komen niet zomaar in het systeem. Dit is naar mijn mening een Inside Job. Er is echt maar 1 portal vanuit het ministerie voor betaalopdrachten. Opdracht betaling reçu wordt vanuit door de minister d.t.k.v. het secretariaat van de minister naar de President van de Bank gestuurd d.t.k.v. het Secretariaat van de Bankpresident met een Cc naar de Centrale Betaaldienst (CBD). Geen enkele andere functionaris op het ministerie van Financiën en Planning kan een reçu betaalbaar stellen. De Bankpresident stuurt de opdracht door naar de directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken die deze opdracht dan verder laat uitvoeren. Er zijn teveel schakels dat de CBVS zo een groot bedrag beschikbaar stelt. En bij elke uitgevoerde transactie t.b.v. of t.l.v. de Staat worden de Min, SecMin en de afdeling CBD in een Cc geplaatst. Waarom wordt er niet uitgelegd wat de juiste procedure is vanaf een raadsvoorstel tot en met het betaalbaar stellen van een reçu?”, stelt een financieel deskundige.

“Als deze mensen niet gierig waren geweest en kleine bedragen verspreid hadden laten overmaken, was het waarschijnlijk niet gelijk opgevallen. Maar deze opdrachten konden alleen worden doorgevoerd door iemand van binnen bij het ministerie van Financiën. Ik begrijp nog steeds niet hoe dit heeft kunnen plaatsvinden, het systeem is zo bureaucratisch en zoveel schakels moeten gepasseerd worden. Hoe is het dan gelukt om in 2 maanden tijd drie facturen van miljoenen over te maken? Nu pas is het duidelijk waarom de wisselkoers een stijgende trend vertoont”, stelt een betrouwbare bron binnen de CBvS.

More
articles