Asabina betreurt dat parlementariërs zich niet aan eed houden

‘Gronduitgiftebeleid is verschrikkelijk en verwerpelijk’

Het Sabaku-schandaal en de gronduitgifte in het Kronenburg-project waarbij percelen verdeeld zijn aan partijloyalisten van een bepaalde partij en parlementariërs, heeft de aandacht van enkele volksvertegenwoordigers. Dit is volgens hen niet goed te noemen en zij vragen de regering spoedig met duidelijkheid te komen. BEP-fractieleider Ronny Asabina, betreurt het ten zeerste, dat ook parlementariërs en andere geselecteerde personen op hele slinkse wijze percelen toegewezen hebben gekregen.  Asabina zegt, dat de volksvertegenwoordigers hiermee tonen, dat ze zich niet houden aan de eed die bij beëdiging wordt afgelegd. De eed houdt volgens Asabina in, dat DNA-leden zich binnen de perken van wet en recht zullen houden. ‘’Maar we zien steeds, dat men andere dingen doet, waardoor het imago van het parlement met de dag verder degradeert‘’, benadrukt Asabina.

Er worden volgens Asabina beloftes gedaan in regeerakkoorden dat het gronduitgiftebeleid herzien moet worden en transparant moet zijn. ‘’Maar als we de balans opmaken, merken we het tegenovergestelde. We zijn nauwelijks klaar met de kwestie Sabaku, of een andere gronduitgifte-schandaal duikt op.‘’

Asabina zegt, er alles aan te zullen doen om alle fracties zover te krijgen, dat het parlement een openbare vergadering uitschrijft, om het gronduitgiftebeleid te bespreken. ‘’Dit is onkan. Het is verschrikkelijk en verwerpelijk, dat we steeds zulke ontwikkelingen moeten meemaken‘’, aldus Asabina. De BEP-fractieleider vraagt de regering, spoedig met een verklaring te komen, aangezien president Santokhi de minister van Grondbeleid en Bosbeheer gevraagd had informatie te verschaffen. ‘’We tasten acht weken verder nog steeds in het duister. We zien via sociale media, dat bepaalde ontwikkelingen zich voordoen. Maar niet vanuit het wettig gezag, die informatie blijft van hun zijde uit. En dit kan niet‘’, aldus Asabina.

More
articles