‘MMC verwijst mensen voor medicatie naar de winkel’

NDP-parlementariër, Ebu Jones, zei gisteren tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee dat er sprake is van een bestuurlijke chaos in het district Nickerie. Hij zei dat zich daar momenteel een situatie voordoet, waarbij er sprake is van een toename van de Ziekte van Weil en waarbij het Mungra Medisch Centrum (MMC), niet in staat is, de mensen op te vangen. “Er is ook sprake van een situatie waar geen haan naar kraait. Als je als patient daar binnen komt, word je gestuurd om medicatie bij de chinees op de hoek of bij een andere apotheek te kopen, omdat het MMC niet over het geneesmiddel beschikt”, aldus Jones.

Volgens de parlementariër worden er medicijnen uit Guyana gesmokkeld en is er geen enkel instantie die hiertegen optreedt. ‘’Agenten nemen geld aan de grens, zodat boten kunnen oversteken en niemand die er iets over zegt”, aldus de Jones. Hij zegt dat er zand door de overheid ter beschikking is gesteld voor de aanpak van wegen, echter is er geen enkel instantie die controleert of het daadwerkelijk gebeurt. ‘’Er wordt een gebouw gebouwd op een berm, de district commissaris keurt het af en het Kabinet van de President belt om toch toestemming te verlenen. Er is sprake van bestuurlijke wanorde en er moet snel iets gebeuren‘’, aldus Jones.

VHP-parlementariër, Harriet Ramdien kon zich niet helemaal terugvinden in de beweringen van Jones. Volgens haar wordt er vanwege het ministerie van Volksgezondheid wel gewerkt om de situatie onder controle te krijgen. Volgens haar was de minister in het afgelopen weekend zelf in Nickerie aanwezig om zich te kunnen oriënteren. Ze doet derhalve een beroep op de minister niet te verslappen en de situatie nauwlettend in de gaten te blijven houden.

More
articles