Minder neerslag komende periode, visserijsector moet zich aanpassen

De meteorologische Dienst Suriname heeft reeds kenbaar gemaakt, dat er in de komende periode mogelijk minder neerslag zal vallen. Volgens hen bestaat de mogelijkheid dat het zelf heter wordt dan verwacht. Volgens deskundigen kan deze klimatologische verandering ernstige gevolgen hebben voor de economie, met name de agrarische sector.

Vanuit het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) was reeds eerder bekendgemaakt dat men maatregelen dient te treffen voor een mogelijke droogte. Vooral de visserijsector zal zich in dezen moeten aanpassen.

De aanhoudende regen kan ook zorgen voor een daling van het waterpeil in het stuwmeer, waardoor er minder ‘goedkope’ energie kan worden aangeleverd. Welke maatregelen vanuit de regering getroffen zullen worden voor de gebieden die nog sterk afhankelijk zijn van regen en rivierwater, is nog niet bekend.

De meeste plekken werden in de afgelopen maanden geteisterd door wateroverlast. Vanuit verschillende delen van de samenleving werd hulp geboden aan de getroffenen.

Vooral gebieden in het district Brokopondo lagen behoorlijk onder water. Intussen trekt het water weg, maar hebben de bewoners te kampen met enorme schade.

More
articles