Moderna: Nieuwe versie van covid-boostervaccin biedt sterkere bescherming Omicron-variant

Het farmaceutische bedrijf Moderna heeft onlangs gemeld, positief gestemd te zijn over de voorlopige onderzoeksresultaten van zijn aangepaste vaccin tegen Covid-19.  Moderna verklaarde dat zijn boosterprik het immuunsysteem kan verbeteren tegen de Omicron-variant. “De ‘herontworpen’ versie van het covid-boostervaccin, kan een sterkere bescherming bieden tegen de Omicron-variant dan de huidige immunizer”, aldus Moderna.

Volgens Moderna is uit de eerste resultaten van de testen gebleken, dat het bivalente vaccin om het coronavirus te bestrijden tot een achtvoudige toename van de niveaus van neutraliserende antilichamen heeft geleid. Een besluit over de toelating van nieuwe vaccins wordt genomen op basis van advies van toezichthouders als het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA).

Onderzoekers hebben ook geconstateerd dat de niveaus van neutraliserende antilichamen tegen de Omicron-variant, bij mensen die het aangepaste vaccin kregen 1,75 keer hoger lagen dan bij mensen die een boosterdosis van het oorspronkelijke vaccin kregen.

 

More
articles