REGERING VOORBARIG MET VISUMVRIJ REIZEN

Enkele weken terug maakte minister Albert Ramdin van BIBIS bekend, dat inwoners van 20 landen, per 1 mei geen visum meer nodig hebben voor Suriname. Zij kunnen de entry fee ook online via VSF Global betalen. Personen die uit Europa reizen, betalen euro 50 en uit Amerika USD 50. Ook president Chandrikapersad Santokhi deed de uitspraak, dat Suriname visumvrij verklaard zou worden vanaf eind april voor de rest van de wereld. In gesprek met deze krant vertelde het staatshoofd, dat er hierdoor meer toeristen naar Suriname zullen komen. “Toeristenbureaus, reisbureaus, verschillende organisaties en internationale restaurants zullen komen en we zullen natuurlijk onze systemen in place moeten hebben voor veiligheidscontrole, maar daarvoor is er moderne technologie”, aldus Santokhi. Echter, maakte de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) kort daarna in een communiqué bekend, dat visumvrij reizen en de heffing van de entry-fee, tot nader order zijn uitgesteld. “De door de Surinaamse regering aangekondigde regeling ten aanzien van het visumvrij afreizen en de heffing van de entry fee zal niet meer ingaan op 1 mei 2022 aanstaande en is uitgesteld tot nader order. Dat wil zeggen dat de huidige regelingen van kracht blijven, totdat er een nieuwe ingangsdatum wordt bekendgemaakt. Passagiers die geboren zijn in Suriname, mogen vooralsnog visumvrij reizen naar Suriname (regeling 01 oktober 2021). Alle overige categorieën van passagiers die visumplichtig zijn voor Suriname dienen in het bezit te zijn van een e-toeristenkaart/e-visum voor het vertrek naar Suriname. Passagiers worden erop geattendeerd alle geldende reisdocumenten in orde te hebben voor het afreizen naar Suriname”, aldus de SLM. Wij van Keerpunt, zijn zeker een voorstander van het aantrekken van toeristen vanwege de boost die onze economie hierdoor zal krijgen, maar wij zijn van mening, dat dit soort zaken niet versneld moeten plaatsvinden. De aankondiging van de regering was overhaast en voorbarig. Alles moet in place zijn voordat je überhaupt uitspraken doet als regering. Het komt zeer amateuristisch over wanneer je zo veel kabaal maakt en vervolgens vlak voor de aangekondigde datum met de staart tussen de benen, de toezeggingen terugtrekt.  Keerpunt wil graag de economie weer zien bloeien en meer toeristen zien die ook kunnen genieten van de mooie natuur, het lekkere eten en de cultuur van ons land. Maar we trekken alleen meer toeristen aan als zaken gestructureerd worden geïmplementeerd.

More
articles