Politie doorzoekt woning Wortel

Een speciaal opsporingsteam in Nederland, constateerde op 2 maart jl naar aanleiding van verkregen informatie uit het Advanced Passenger Information System (APIS), dat Siegfried “Piet” Wortel, naar Aruba zou vliegen. Er werd toen door het Nederlands Openbaar Ministerie direct een rechtshulpverzoek ingediend voor zijn aanhouding. Op de internationale luchthaven Koningin Beatrix van Aruba, wachtte de politie hem toen reeds op bij de paspoortcontrole. Wortel werd vervolgens aangehouden en binnen een paar dagen aan Nederland uitgeleverd, waar hij nog een oude gevangenisstraf in een drugszaak moet uitzitten. De krant verneemt, dat de woning van Wortel te Mon Plaisir, vandaag door de justitiële autoriteiten is binnengevallen. De straat van de woning, werd totaal afgesloten en doorzocht door verschillende leden van het opsporingsteam.

Veroordeeld

Wortel werd door de Nederlandse justitie gezocht, omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar (1082 dagen) heeft uit te zitten. In maart 2014 werd hij na een megaproces van dertien dagen, door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor drugstransporten en deelname aan een criminele organisatie. Op verlof zijnde vluchtte hij naar Paramaribo, waardoor hij de rest van zijn straf niet uitzat. Wortel woont al jaren in Suriname, en wordt door justitie gezien als belangrijke drugshandelaar, die voortdurend forse partijen cocaïne naar onder meer Nederland stuurt, alwaar Nederlandse criminelen die partijen opvangen en verder transporteren en distribueren. Wortel woonde in het verleden geregeld in Amsterdam. Hij is aangehouden na intensief onderzoek door de Landelijke Recherche, via liaisonofficieren. Het Openbaar Ministerie in Nederland wil de aanhouding van Wortel niet bevestigen, maar weerspreekt haar niet.  De krant verneemt, dat het vermoeden bestaan, dat de aanhouding van Wortel een samenwerking betrof met de Drug Enforcement Administration (DEA).

More
articles