Suriname visumvrij verklaard voor de wereld

“We gaan Suriname visumvrij verklaren voor de rest van de wereld. Met als gevolg dat er meer toeristen naar hier zullen komen. Toeristenbureaus, reisbureaus, verschillende organisaties en internationale restaurants zullen komen en de launch wordt officieel bekendgemaakt op 29 april aanstaande. We zullen natuurlijk onze systemen in place moeten hebben voor veiligheidscontrole, maar daarvoor is er moderne technologie”, aldus president Chandrikapersad Santokhi onlangs in gesprek met De West. Het staatshoofd zegt dat vanwege de technologie, ‘’we zullen weten wie komt als zij hun ticket hebben geboekt’’. De inlichtingen- en veiligheidsdiensten zullen hiermee belast zijn en het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft volgens de president, ook hiervoor akkoord gegeven, zolang er aan de randvoorwaarden worden voldaan. “Uiteraard geldt visumvrij alleen voor toeristisch verblijf niet langer dan drie maanden”, zegt het staatshoofd.

Enkele weken terug maakte de regering al bekend, dat inwoners van 20 landen per 1 mei, geen visum meer nodig hebben voor Suriname. Zij kunnen de entree fee ook via VSF Global, online betalen. Personen die uit Europa reizen, betalen euro 50 en uit Amerika USD 50.

De regering deelde toen ook al mee dat in de laatste week van april, online betaald kan worden voor de fee. In de komende periode zullen er wel faciliteiten aanwezig zijn op de luchthaven, maar het betaalbewijs dat men reeds eerder moest tonen bij aankomst, is vanaf mei niet meer nodig om de immigratie te kunnen passeren.

More
articles