Feesten gestopt door Team ‘Operatie veilig Suriname’

Leden van het interventie team ‘Operatie Veilig Suriname’ hebben afgelopen weekend moeten optreden op verschillende locaties in Paramaribo, waar illegale feesten werden gehouden. Het team heeft ook een inval gedaan bij illegale nachtclubs waar activiteiten gaande waren. De aanwezige feestgangers werden vervolgens opgedragen de plek te verlaten.  Aan de Wilhelminastraat werden er tussen 22.00u en 24.00u verkeersacties gehouden en een roadblock geplaatst, waarbij er voertuigen in beslag zijn genomen. De redactie verneemt dat de inbeslagname betrekking had op autopapieren die niet in orde waren, en/of de bestuurders konden geen geldig rijbewijs tonen.

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft reeds eerder bekendgemaakt dat vanuit deze operatie alle andere operaties, met name surveillance, voortvloeien.

Volgens Amoksi is de operatie ingesteld met als doel, het indammen van de criminaliteit, zoals berovingen, verkrachtingen en mensenhandel. Ook de verkeerscriminaliteit zal aangepakt worden. Deze gemengde eenheden die belast zijn met ‘Operatie Veilig Suriname’ zullen steeds intensiever en effectiever optreden.

De operatie is gestart op 15 december, vanwege de golf van ernstige misdrijven in het land. Het initiatief komt vanuit het ministerie van Justitie en Politie, omdat gewelddadige gewapende overvallen op burgers in woningen, bedrijven en op de openbare weg met de regelmaat van de klok plaatsvinden.

Hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het ministerie van Justitie en Politie, Judith Dragtenstein heeft begin dit jaar erkend dat de situatie van zware criminaliteit, zoals die zich momenteel voordoet, zorgwekkend is. Voor deze operatie is er een groot bedrag in SRD vrijgemaakt. Vooralsnog  is er reeds SRD 11 miljoen door het ministerie van Financiën en Planning overgemaakt.  Verder benadrukte Amoksi, dat het KPS nu wel in staat zal zijn, drugscriminelen en drugsactiviteiten aan te pakken. Ook zei hij, dat er van het Justitieel Interventie Team (JIT) ondersteuning komt. ‘’Die zijn momenteel al bezig met het monitoren van bepaalde situaties. Qua informatie zitten we goed, alleen moeten we in staat zijn aanhoudingen te verrichten”, aldus Amoksi.

More
articles