Defensie blijft investeren in opleidingen voor personeel

Aanvang gemaakt met officiersopleiding

Minister van Defensie, Krishna  Mathoera, heeft onlangs tegenover een lokaal medium verklaard, dat het Nationaal Leger (NL) een aanvang heeft gemaakt van de officiersopleiding.

Volgens Mathoera worden manschappen van de verschillende krijgsmachtonderdelen naast overige functionarissen, in de gelegenheid gesteld, hun kennis te verruimen. Defensie blijft ondanks diverse uitdagingen, investeren in opleidingen van het personeel

Er zal volgens Mathoera worden geïnvesteerd in de paraatheid van het leger, wat inhoudt, dat er zal worden gekeken naar personen die de kennis en vaardigheden bezitten en de juiste attitude hebben, er zal verder ook geïnvesteerd worden  in de vaardigheden van  personen in het leger.

Vervolgens zal de toekenning van medailles  en oorkonden door gaan, omdat er volgens haar vorig jaar maar 500 uitreikingen hebben plaatsgevonden, en er een achterstand is van vijf jaar, waardoor er nog ruim 1500 decoraties plaats moeten vinden. Er zal geprobeerd worden om dit jaar nog deze inhaalslag te maken. Verder zal er in  maart een plan worden uitgewerkt voor de reguliere bevorderingen.

De opleidingen bij de  Militaire Politie die nu in gang zijn, zullen  in maart worden afgerond, omdat er gepland is dat de onderofficiersopleiding voor de sergeanten ook moet aanvangen.

Jungletraining

Mathoera verklaarde ook,  dat de jungletrainingen niet gratis zijn. Nederland zal op een aantal punten inkomen,  zoals het verbeteren van de oefenlocaties, en de  renovatie  die zal plaatsvinden binnen het Nationaal Leger.

‘’Dit alles zal door Nederland gefinancierd worden, en hieraan hebben wij ontzettend veel voordelen.  Een ander doel van die jungletraining,  is dat door de aanwezigheid van veel militairen, je een preventieve werking krijgt  want je ontmoedigdt dat mensen de illegaliteit ingaan, dus dit heeft ontzettend veel voordelen, en niet dat onze soevereiniteit in gevaar wordt gebracht, daar wordt  absoluut over gewaakt”, aldus Mathoera.

More
articles