PROPAGANDA MET OVERHEIDSGRONDEN?

Tijdens een recente online massameeting van een bekende politieke partij, werden er tal van bedenkelijke uitspraken gedaan. Zo werd gesteld, dat zij die reeds gronden hadden geoccupeerd, niet meer zouden worden verwijderd en dat de regering de erven van de rechtmatige eigenaren zou opkopen.

Ook werd gezegd dat men met persoonlijke stukken naar de VP kan gaan, zodat deze de documenten voor een stuk grond in orde kan maken.

De laatstgenoemde zou zelfs hebben beloofd, dat alles in orde zal komen. Is dat nou de te volgen procedure die de wet voorschrijft? Het gaat dus niet meer om een aanvraagformulier en een zogenaamd LAD-nummer? Wordt er politiek bedreven met overheidsgronden, terwijl anderen al jaren wachten op een bereidsverklaring en beschikking?

Wij van Keerpunt, kunnen tal van projecten opnoemen die zijn gestagneerd en waarvan de gemeenschap zich afvraagt, of het wel goed komt.

Kijk maar naar het overheidsproject Altona village. Vele jongeren wachten nog op een beschikking voor dit project. En dat men dit allemaal durft zeggen op een politiek podium, alsof het allemaal eigendommen van een partij zijn. Bovendien had niemand geweten dat er een oproep was gedaan aan partijloyalisten als een audio niet was uitgelekt. Zo ontstaat er dus gesjoemel met overheidsgronden. Er zijn al heel lang geen beschikkingen verdeeld in Paramaribo, maar men is nu wel op de propagandatour in de overige districten. Maar de belangrijkste vraag in dezen is of een autoriteit die zich bezighoudt met grondzaken voor land en volk, zich uitspraken kan veroorloven waarbij occupatie wordt goedgekeurd en aangemoedigd. Deze persoon moet teruggefloten worden, aangezien dit een internationale schande betekent voor het land.

More
articles