Verplichte huisquarantaine voor reizigers naar Europa

Nederland wil covid-crisis beheersbaar houden

Drs Javier Asin, van het Nationaal Coördinatie Team (NCT) heeft onlangs tegenover een lokaal medium verklaard, dat het besluit dat Nederland heeft genomen een thuisquarantaineplicht te handhaven voor reizigers uit Suriname, als logisch mag worden gezien. Dit komt doordat het Nederlandse Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Suriname als een zeerhoogrisicogebied heeft gekwalificeerd. Personen die vanuit Suriname naar Nederland afreizen, moeten een vaccinatie of testbewijs tonen, een negatieve PCR- test moet minder dan 48 uur oud zijn voor het vertrek en moet kunnen worden getoond, terwijl ook een negatieve antigeentest die minder dan 24 uur oud is voor vertrek. De quarantaineplicht geldt niet voor personen die volledig zijn gevaccineerd en een booster van minimaal 7 dagen oud hebben gehad.

Volgens Asin, wil Nederland de covidcrisis zoveel mogelijk beheersbaar  houden, door middel van de bevolking  de boosterprikjes toe te dienen.

De afgelopen maanden zijn er ontzettend veel mensen in Nederland ingeënt met een booster prik, om zo de besmettingsgraad te minimaliseren.  Asin zei ook, dat het moment dat je zuks doet voor je eigen bevolking haar veiligheid, en je toch andere personen toelaat in jouw land die onvoldoende gevaccineerd zijn en dus onvoldoende beschermd, je  daardoor weer een nieuw risico veroorzaakt en daar bereik je ook niets mee, daarom is het logisch dat Nederland met maatregelen komt, dat al hetgeen voor zijn bevolking geldt, ook zal moeten gelden voor de mensen die inreizen. Asin benadrukte, dat deze maatregel voor reizigers, een Europees maatregel  betreft, en niet door Nederland gemaakt is.

“Dit is wat wij moeten  verwachten in de toekomst, want ook in Suriname kunnen wij onze meningen over de regels hebben, maar als je wilt meedraaien met de wereld, zal je moeten voldoen aan de eisen die de wereld stelt’’, aldus Asin. ‘’Suriname heeft een van de laagste vaccinatiepercentages wereldwijd, wij kunnen pas naar het nieuwe normaal gaan als de vaccinatiegraad hoger komt te liggen.’’

More
articles