Basis Politie Opleiding nog niet officieel gestart

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, deelde gisteren na een vergadering in Raad van Ministers (RvM) mee, dat er nog geen officiële start is gemaakt met de Basis Politie Opleiding (BPO). Volgens de minister is de groep wel al sedert december binnen en moet ze zich dagelijks aanmelden, waarna zij wordt beziggehouden door de instructeurs. ‘’De officiële start moet nog plaatsvinden’’, zei Amoksi. ‘’Er is nog geen geld vrijgemaakt voor detachering, maar de opdracht hiertoe is reeds gegeven.’’

De bewindsman ging ook kort in op de kwestie met betrekking tot de politieagenten die uit de dienst zouden zijn onttrokken voor beveiligingswerkzaamheden. Volgens de minister komen zij niet terug in het korps en wordt er momenteel gezocht naar mogelijkheden om het tekort op te vangen. Amoksi zei dat er rekening gehouden moet worden met heel wat zaken. “We moeten op de omstandigheden letten, want je wilt ook strategische maatregelen treffen. Je wilt niet ergens verzwakken en het gevaar ergens anders brengen.”

Het is aldus de minister, ook van belang dat het veiligheidsgevoel in de samenleving terug wordt gebracht. “De politie moet zichtbaarder wordt en ook de buurtpatrouilles moeten weer terug.’’ Volgens de minister spreken de berovingen in de afgelopen periode, ‘’boekdelen over de daling van de veiligheid’’, maar hij verzekerde spoedig een positieve verandering te brengen.

More
articles