Ziekenhuisopnames en covid-besmettingen nog vrij hoog

Het aantal covid-besmettingen per dag en het aantal ziekenhuisopnames, is nog steeds vrij hoog. In de verschillende ziekeninstellingen worden momenteel 90 personen gemonitord. De ziekenhuisopnames schommelen al een week tussen de 100 en 80. Het afgelopen etmaal zijn 189 mensen positief getest op het coronavirus. Van de 373 afgenomen swabs, zijn 184 negatief. Deze maand zijn al 20.905 personen positief getest.

In het ‘s Lands Hospitaal is gisteren 1 persoon overleden aan de gevolgen van Covid-19. Het aantal doden van deze maand is hiermee opgelopen naar 72. In totaal zijn vanaf het begin van de covid-pandemie, in ons land 1.261 personen overleden aan Covid-19. Op de Intensive Care Units van de verschillende ziekeninstellingen zijn 13 zieken opgenomen.

Van de 90 covid-patiënten, zijn 25 personen volledig gevaccineerd. De status van 46 is onbekend. In thuisisolatie verkeren momenteel 11 personen. De afgelopen week is er in Nickerie een covid-uitbraak geweest in Huize Francis. Directeur Leysner zegt tegenover een lokaal medium, dat het tehuis het zwaar te verduren heeft door covid. In het tehuis zijn 10 medewerkers en 13 bewoners positief getest. ‘’Het is jammer dat het noodlot in het tehuis heeft toegeslagen.  De protocollen worden strikt nageleefd en de leiding van het tehuis staat in nauw contact met het Covid Managementteam in Nickerie’’, zegt Leysner. In samenspraak met het team zijn er maatregelen genomen. Bewoners die positief getest zijn, komen niet in contact met bewoners die negatief zijn. Positief geteste bewoners worden verzorgd door personeel dat ook positief is. Bewoners die negatief getest zijn, worden verzorgd door personeel dat negatief getest is. Intussen is het gebouw volledig ontsmet. De mensen worden goed gemonitord. Bewoners van wie de gezondheid verslechtert, zullen indien nodig worden opgenomen in het Mungra Medisch Centrum.

More
articles