Vervallen BaZo-kaarten tijdig laten vernieuwen

Uraiqit Ramsaran, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), verklaarde onlangs in een openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA), dat het is gebleken dat personen die in het bezit zijn van een BaZo-kaart, die niet vroegtijdig laten vernieuwen. Thans is de  aanvraagprocedure  door toedoen van de Covid-19-pandemie versoepeld.

Volgens de bewindsman is er ten aanzien  van de BaZo-kaarten die zijn komen te vervallen,  nooit gezegd  dat duizenden kaarten uit het bestand zijn gehaald. De opmerkingen die zijn aangehaald  in DNA,  zonder juiste informatie over de kwestie van de ruim 130.000 ingetrokken  BaZo-kaarten, kloppen niet. “Hetgeen is aangegeven, is dat de kaarten zijn komen te vervallen en personen die de kaart nodig hebben, kunnen die nog steeds aanvragen”, aldus Ramsaran.

Volgens Ramsaran moet er nog meer gecommuniceerd worden met de samenleving, over de dienstverlening van het ministerie. Naast het tijdig vernieuwen van de BaZo-kaarten, dienen personen de premiesubsidie op tijd aan te vragen.  De bewindsman benadrukte dat er vanuit de samenleving vooral gelet dient te worden  op de vervaldatum van de BasisZorg verzekeringspas, zodat de behoeftigen een maand van tevoren de nieuwe aanvraag kunnen indienen.

More
articles