Benjamin Fayah kondigt nieuw album aan

Benjamin Fayah brengt later dit jaar een nieuw album, getiteld ‘Pasensi anga Bribi’ uit.  “Met heel veel geduld en geloof in je zelf kan je bereiken wan je wilt”, vertelt de artiest over de titel van het album. De veelzijdige zanger Benjamin Fayah is van mening dat de Surinaamse muziekwereld aan het bloeien is, maar alleen moet de internationale doorbraak nog komen. ‘’We moeten de wereld laten weten dat Surinaamse muziek ook bestaat’’, zegt hij.

Roché Pinas, zijn echte naam, is al zes jaar verbonden aan het platenlabel Music Steroidz. Hij raakte bekend door zijn hit ‘Heart Breaker’ en zijn geweldige optreden (Yu Kori Mi Ati) op SuriPop 2016. Vorig jaar scoorde hij samen met de in Nederland wonende Surinaamse zanger Furge, een grote hit met ‘Waka’ in Suriname. Benjamin Fayah verwierf ook veel bekendheid met ‘Kowru Ati’, een song met de Urban kawinaband Passion van Nederland. De inspiratie voor zijn artiestennaam Benjamin Fayah, haalde  Pinas uit de Bijbel. Benjamin is namelijk het laatste kind van Jacob, wat staat voor zege. Fayah koos hij om zijn naam meer vurigheid te geven, zoals hij zijn muziek ook omschrijft.

More
articles