Verkoop Johnson en Johnson Covid-vaccins loopt ver achter

Johnson & Johnson, ‘s werelds grootste bedrijf in farmaceutische producten, heeft onlangs gemeld, dat het de verkoop van zijn Covid-vaccin wel toeneemt, maar dat in vergelijking met de andere merken, het iets minder succesvol verloopt.

In 2021 bedroeg de omzet van het Johnson &  Johnson vaccin van de enkele dosis USD 2,4 miljard. Ongeveer tweederde van die afzet vond plaats in het laatste kwartaal van het jaar, en driekwart daarvan was buiten de Verenigde Staten (VS).  Johnson & Johnson onthulde in een verklaring dat de verkoop van het vaccin in 2022 tussen de USD 3 miljard en USD 3,5 miljard zou kunnen bedragen, een stijging van tussen de 26 procent en 47 procent.

Toch blijft de verwachte groei van Johnson en Johnson ver achter bij de prognoses van Pfizer, die dit jaar een omzet van USD 29 miljard verwacht, en van Moderna, die een omzet van USD 18,5 miljard voorziet, voor hun eigen Covid-vaccins.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) verklaarde in december 2021 dat de Pfizer- en Moderna-vaccins, de voorkeur hadden boven die van Johnson & Johnson.

Volgens een onderzoek biedt Johnson en Johnson74 procent bescherming, vergeleken met 86 procent voor Pfizer en 93 procent voor Moderna.

Er waren ook problemen met de kwaliteitscontrole in een fabriek die werd geëxploiteerd door een ander bedrijf dat het vaccin voor Johnson & Johnson maakte, wat een productieonderbreking in het voorjaar tot gevolg had, toen er nog maar een beperkte voorraad vaccins was.

Ondanks de beperkte bijdrage van zijn Covid-vaccin, rapporteerde Johnson & Johnson dat de netto-inkomsten voor het jaar met 42 procent zijn gestegen tot USD 20,9 miljard.

More
articles