Taxichauffeur aangehouden voor verkrachting

Marvin A. (35) is op woensdag 19 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) op zijn werkplek aan de Slangenhoutstraat opgespoord en aangehouden.

De vreemdelinge G.F., deed op zondag 21 oktober 2021 aangifte op het politiebureau De Nieuwe Grond tegen Marvin. Naar zeggen van de aangeefster, heeft Marvin haar in een in aanbouw zijnde woning in het district Wanica seksueel misbruikt, bedreigd en beroofd.

G.F. verklaarde dat zij op stap was met haar zus en op de locatie waar zij voor vertier waren, achter was gebleven. Toen zij de volgende ochtend naar huis ging, stapte zij op de kruising van de Welgedacht B- en de Mawakaboweg in een taxi. G.F. die niet bekend was met de omgeving, kon niet aangegeven aan de taxichauffeur hoe hij moest rijden naar het door haar opgegeven adres. Marvin reed door de buurt en stopte voor een in aanbouw zijnde woning. Onder bedreiging sleurde hij G.F. uit de taxi naar de woning, alwaar hij haar misbruikte. Daarna nam hij haar tas weg en liet haar achter. Het slachtoffer liep kort daarna naar de straat en werd door een voorbijganger overgebracht naar het voornoemde politiebureau voor het doen van aangifte.

Na verkregen informatie en door de veiliggestelde camerabeelden van de omgeving waar de strafbare feiten zijn gepleegd, kwam de verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en op zijn werklocatie aangehouden.

Marvin gaf toe de strafbare feiten te hebben gepleegd. De tas van de vrouw is nog niet terecht. De verdachte verklaarde aan de politie dat de tas van G.F. in zijn auto was, maar dat deze bij een inbraak in zijn auto is weggenomen.

Van deze inbraak heeft Marvin geen aangifte gedaan. Marvin is na overleg met het Openbaar Ministerie ingesloten. Het onderzoek wordt voorgezet door RRM.

More
articles