Afgelopen etmaal 3 covid- doden, 715 nieuwe covid- besmettingen

In de afgelopen 24 uur werden 715  personen positief getest op het coronavirus. Van de  1.685 swabs die werden afgenomen, waren 970 negatief. 42,43% van de geteste personen is positief. In het afgelopen etmaal zijn 3  personen overleden aan de gevolgen van een covid infectie. In totaal zijn er tot nog toe 49.199 personen genezen in Suriname. Tot op heden verloren 1.231 mensen in Suriname, het leven aan COVID-19. Het aantal personen in het ziekenhuis opgenomen, staat momenteel op 95. Waarvan 9 op de Intensive Care Units liggen. De status van de opgenomen, patiënten laat zien, dat 23  personen niet zijn gevaccineerd, 30 personen zijn volledig gevaccineerd en van 49  is de status onbekend.  In het afgelopen etmaal, werden er 19 mensen in thuisisolatie geplaatst, en 9 werden genezen verklaard.

Tot op dit moment is slechts 38,48% van de totale samenleving volledig (2 doses) gevaccineerd, terwijl 5,37% gedeeltelijk gevaccineerd (1 dosis). In totaal werden er 529,652 prikken gezet. Het hoge aantal besmettingen kan volgens medici teruggedrongen worden door vaccinatie. Het ministerie van Volksgezondheid roept daarom de bevolking op, zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Het departement benadrukt, dat de samenleving zich ook zoveel als mogelijk dient te houden aan de MoHanA-regels: Mondneusmasker op, regelmatig Handen wassen en Afstand (1,5 meter) houden!

More
articles