‘100LBS gasbommen moeten SRD 2200 worden’

Volgens de president-commissaris van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, lijdt het bedrijf zware verliezen door het subsidiëren van de onder hem vallende afdeling Ogane. De Ogane is belast met het hervullen en afleveren van gascilinders aan de samenleving. “Als we de prijzen marktconform berekenen zouden de kleine gasbommen SRD 375 moeten kosten en de 100LBS SRD2200. Intussen wordt amper SRD 50 om SRD 500 betaald. Het verschil is enorm en dat kan niet”, liet Brunswijk in gesprek met een lokaal medium weten.

De president-commissaris zegt zich zorgen te maken over de toekomst van de EBS als zulks zich voort blijft zetten. “Wie moet de verschillen betalen? De overheid kan niet langer blijven subsidiëren. Momenteel wordt zowel de kleine man, alsook de restauranthouder gesubsidieerd door de overheid. Het wordt tijd dat daar een eind aan komt”, aldus Brunswijk. Indien dit niet gebeurt, geeft hij aan, bereid te zijn, deze afdeling af te stoten, ter bescherming van de EBS. Ogane zal dan volgens Brunswijk,  zichzelf moeten bedruipen.

Hoewel hij aangeeft dat de prijzen aangepast zullen moeten worden, zal dit volgens Brunswijk gefaseerd moeten gebeuren.

More
articles