Xaviera Jessurun benoemd tot president-commissaris SLM

Activiste Xaviera Jessurun, die gisteren officieel benoemd werd tot president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), zei tegenover een lokaal medium, wat geleid heeft tot de benoeming in de huidige functie bij de luchtvaartmaatschappij. Na vernomen te hebben dat de regering op zoek was naar technisch kader, heeft Jessurun zich beschikbaar gesteld aan de hand van haar studieachtergrond in de luchtvaart. Zij studeerde Aviation Management en heeft nationaal en internationaal gediend in de sector.

Jessurun gaat ervan uit, dat bij de invulling van deze positie, de aandeelhouder rekening heeft gehouden met haar ervaring op dit gebied. Voorts benadrukte Jessurun, dat zij anderhalf jaar na aantreden van de regering, niet langer aan de zijlijn wenste te blijven staan, maar haar inzichten wil delen in de sector die zij kent en waarvoor zij ook kennis en kunde heeft. Bij de mensen in de luchtvaartsector is Jessurun geen onbekende. Door haar werkzaamheden binnen de branche die buiten het vizier van het publiek vallen, was ze niet bekend. ‘’Maar voor het invullen van de verschillende luchtvaartposities, heeft de regering wel degelijk gekeken naar de achtergronden, en op basis daarvan  gekozen voor mij in deze functie”, aldus Jessurun.

Jessurun stelde via social media, dat er een tijd is van strijden. ‘’Er is ook een tijd van babbelen. Er is een tijd om de mouwen op te stropen en hard werken. Ik heb weloverwogen besloten nu een actieve bijdrage te leveren in een mij niet onbekende sector.’’ Zij hoopt op vertrouwen en wenst dat nog velen ook echt een bijdrage zullen gaan leveren aan de opbouw van ons land, als rechtgeaarde Surinamers . ‘’Uiteindelijk zijn wij het die richting dienen te geven aan onze toekomst. We gaan dat samen moeten doen.’’

Stem-slim campagne

Op de beschuldiging dat de benoeming een beloning is voor de gevoerde stem-slim campagne, zei Jessurun dat de campagne slechts één onderdeel van haar leven is. Zij heeft ook een professionele carrière die vooral op de luchtvaart betrekking heeft.

More
articles