Percentage positieven in werkgebied MZ zorgwekkend

Het percentage positieven binnen het werkgebied van de Medische Zending (MZ) is zorgwekkend. Dit zei minister Amar Ramadhin op basis van de meest recente data die hij op donderdag 13 januari in De Nationale Assemblee (DNA) presenteerde. In DNA heeft de regering het parlement informatie verschaft over de huidige covid-situatie. De minister zei dat van de 294 testen, er 138 positief bleken (50%). Gezien het hoge aantal positieve testen, spreekt de bewindsman van ‘’een zorgwekkende situatie in het bereikgebied van de Medische Zending’’. De berichten vanuit MZ zijn dat zeer weinig testbereidheid is. De bewindsman legt uit dat dit het gevaar op massaverspreiding van het virus en overlijden vergroot. Hoewel er in het kustgebied een toename is van gevaccineerden, merkt hij op dat de vaccinatie- en testbereid ook in dit deel van Suriname laag is. Ook het aantal personen dat een boostershot heeft genomen, is nog aan de lage kant. De minister zei dat vaccinatie ernstig ziek worden voorkomt. Het is volgens hem aangetoond dat de vaccinaties ook tegen meer dan 14 ziektes beschermen. Terwijl de campagne om te vaccineren wordt gevoerd, moeten wij volgens de minister waken voor een uitbraak van andere ziekten. De focus is tot nu toe voornamelijk op Covid-19 gericht, maar de regering pleegt ook investeringen om andere vaccinatiecampagnes zoveel als mogelijk draaiende te houden. “Het is een wereldwijd probleem dat nationale immunisatieprogramma’s schade ondervinden van Covid-19”, aldus de minister.

 

More
articles