Artiesten zijn wachten beu

Covid-situatie nog steeds zorgwekkend

‘’We zitten al bijna twee jaar achter de regering aan om protocollen die wij hebben voorgesteld ter beoordeling, zodat we weer kunnen verdienen”, aldus een groep artiesten na een persconferentie gisteren. Volgens de artiesten kunnen zij nauwelijks nog wat verdienen en moeten ze het hebben van illegale feestjes. ‘’De artiesten willen het niet langer zo hebben. Maar als de regering niet komt met oplossingen, zullen we vervelende dingen krijgen. De gemeenschap heeft recht op ontspanning en muziek is ontspanning”, aldus een artiest.

De artiesten zijn van mening dat er bijvoorbeeld bepaald zou kunnen worden dat elk evenement gepaard gaat met een aantal tafels. ‘’Bijvoorbeeld vijftig tafels en maximaal zes mensen aan een tafel. Toezicht daarop wordt door bevoegde instanties gedaan. Covid-19 is hier om te blijven en gaat niet meer weg”, aldus een artiest.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft benadrukt dat hij voorlopig geen voorstander van evenementen c.q. feesten is. Dit gezien de dagelijkse covid-besmettingen blijven stijgen. Volgens de bewindsman kan er in deze dreigende situatie niet gefeest worden. In het afgelopen etmaal werden er bijvoorbeeld 1.026 personen positief getest.

Volksgezondheid benadrukt ook, dat het een noodzaak is, zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Het ministerie raadt nadrukkelijk aan zich te laten vaccineren en zich aan alle preventieve maatregelen, de MoHaNa-regels te houden, om ernstige ziekte te voorkomen en de verspreiding tegen te gaan, vooral omdat de Omicron-variant in ons land vastgesteld is en zich snel verspreidt. Het is tot nog toe niet duidelijk of de groep artiesten door de regering uitgenodigd zal worden voor een gesprek.

More
articles