‘Projecten vorige regering worden niet onderhouden’

“Het heeft er veel van dat projecten die uitgevoerd werden door de vorige regering, bewust niet onderhouden of afgemaakt worden. Men gaat er al heel gauw vanuit dat het gaat om NDP’ers. Maar ik zie Surinamers, die keihard belasting afdragen”, zegt een bewoner van het Nieuw Hanna’slust (Kerstenproject), in gesprek met een lokaal medium. Volgens deze bewoonster is er na de verkiezingen geen onderhoud van de bermen en het afmaken van de wegen binnen het project geweest. Ze zegt dat het project intussen overwoekerd is en de gelegenheid biedt aan boeven en tal van andere praktijken.

“Ook de trenzen worden niet langer opgehaald. Intussen is de situatie zo verergerd dat het project dient als vuilstortplaats voor mensen uit de directe omgeving”, aldus de buurtbewoner. Volgens haar hebben brieven naar het ministerie van Openbare Werken niet het gewenste resultaat opgeleverd en krijgen de inzenders steeds te horen dat er geen geld is. “Ik zeg dat er wél geld is. Er wonen 800 mensen in dit project, die maandelijks belasting afdragen. Als er geld is voor andere zaken, waarom kunnen de belangen van deze mensen niet behartigd worden”, aldus de voormelde buurtbewoonster. Volgens haar wordt er bewust niet verder gewerkt aan het project. Er zou volgens planning nog een politiebureau, een polikliniek en een speeltuin worden opgezet. Ook zouden enkele wegen afgemaakt moeten worden. Echter is volgens de bewoonster na de verkiezing op geen enkele manier meer aandacht geschonken aan het project. “We betalen maandelijks kosten voor onderhoud, wanneer wij onze hypotheek aflossen. Waar gaat al dat geld naar toe”, aldus de buurtbewoner.

Ook de bewoners van het Dalian project zeggen dat er al enige tijd geen activiteiten meer worden ontplooid door de overheid. Volgens hen zien de bermen er overwoekerd uit. Ook in dit project worden de trenzen niet meer opgehaald.

Een groep zou melding hebben gemaakt van het feit dat ze al langer dan twee jaar geen grondbeschikking in handen kan krijgen van een overheidsproject te Altona Village te Houttuin. Dit terwijl alle kosten reeds zijn betaald. Volgens de groep wordt er op dit project met names en faces gewerkt. “Het gaat om een project, waarom dan een selectie bij de verstrekking van de beschikkingen. Er wordt gesjoemeld met gronden. Maar wie denkt onrechtmatig aan een stuk grond te komen in dat gebied, zal een bittere pil moeten slikken”, aldus een eigenaar van een stuk grond.

More
articles