Indiase ambassadeur bezoekt minister Levens

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft op maandag 10 januari, bezoek gehad van de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran. De minister en de ambassadeur hebben gesproken over de samenwerking die India en Suriname kunnen aangaan op het gebied van onderwijs.

Minister Levens zal op het gebied van afstandsonderwijs gebruikmaken van de kennis en ervaring die India heeft met afstandsonderwijs. De minister focust zich vooral op de technologische ontwikkeling en cultuur binnen het onderwijs. De planning is dat het ministerie een aantal middelbare scholen zal opzetten die voornamelijk gericht zijn op kunst en cultuur om het creatief gevoel bij jongeren aan te wakkeren.

De ambassadeur drukte minister Levens op het hart gebruik te maken van de verschillende scholarships die India aangeboden heeft aan Surinaamse studenten. De minister en de Indiase ambassadeur hebben besloten al deze mogelijkheden te bekijken zodat burgers zo gauw mogelijk gebruik kunnen maken van deze kansen.

More
articles