CDC dringen aan beschermend masker of ‘gasmasker’ op te doen

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC), hebben gisteren benadrukt, dat bepaalde soorten maskers en ademhalingstoestellen, meer bescherming bieden tegen Covid-19. Mensen zullen bij aankoop van een mond-neusmasker, een beschermend masker of zelfs een masker dat tegen gassen beschermt,  moeten aanschaffen.  “Deze maskers vormen een cruciaal hulpmiddel voor de volksgezondheid om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat elk masker beter is dan geen masker”,  aldus de CDC. Volgens de CDC bieden sommige maskers en ademhalingstoestellen een hogere mate van bescherming dan andere. “Sommige zijn moeilijker te verdragen of voortdurend te dragen dan weer andere.” Dr. Rochelle Walensky, CDC-directeur, vertelde dat los geweven producten van stof, de minste bescherming bieden. Gelaagde fijngeweven producten van stof bieden meer bescherming, goed passende chirurgische wegwerpmaskers en KN95’s bieden nog meer bescherming, en goed passende (Nationaal Instituut voor Arbo)-goedgekeurde ademhalingstoestellen (inclusief N95’s) ) bieden het hoogste niveau van bescherming.

De bijgewerkte richtlijnen stelden dat een zeer beschermend masker of ‘gasmasker’, de meeste becherming biedt in bepaalde situaties met een hoger risico of voor sommige mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekten.  De CDC stelden dat consumenten die op zoek zijn naar maskers die aan kwaliteitsnormen voldoen, bepaalde labels moeten doornemen, zoals die ‘voldoen aan ASTM F3502’ of ‘voldoen aan de te leveren prestaties op de werkplek’, en ook dat ze naar een website van het National Institute for Occupational Safety and Health kunnen gaan ter verkrijging van meer informatie over persoonlijke beschermingsmiddelen.  De CDC haalden daarbij ook aan, dat bepaalde ademhalingsmaskers niet voldoen aan de internationale normen. “Speciaal gelabelde ‘chirurgische’ N95’s moeten wel worden gereserveerd voor gebruik door gezondheidspersoneel”, aldus de CDC.

More
articles