Pique organiseert protest tegen hoge winkelprijzen

De activist Sibrano Pique zal op 17 januari een massa protestactie houden tegen onder andere de torenhoge winkelprijzen en het volgens hem nepotistische beleid van de regering. Volgens Pique heeft hij de regering enkele maanden de gelegenheid gegeven, zaken te herstellen, echter heeft zij volgens Pique het tegendeel bewezen. De dagelijkse prijsstijgingen en de recente benoemingen, zijn volgens Pique duidelijke voorbeelden, dat de regering lak heeft aan het volk. “Terwijl zij zich uitleven, moet de gemiddelde burger zien te overleven. Dat is niet waarvoor er is gestemd op 25 mei 2020”, aldus Pique. Volgens hem is de situatie in het land dusdanig verergerd, dat zelf een pak brood rond de SRD 20 kost. “Brood dat kinderen moeten hebben om naar school te gaan. Dat wil zeggen, je hebt niet alleen lak aan volwassen, maar zelfs de kinderen gun je geen toekomst meer. Hoe moet een alleenstaande moeder nu uitkomen, nadat ze de bus, vaste lasten en alle andere zaken heeft betaald?”, vraagt Pique zich af. Volgens hem is het tijd, dat Surinamers beseffen, dat het genoeg is en dat ze zelf zullen moeten opkomen voor hun belangen. “Kijk zoveel ze moeten doorstaan, en toch beseffen mensen niet dat het genoeg is. Het wordt niet beter, laat niemand jou iets anders zeggen”, aldus Pique. Hij zegt nooit te zijn gestopt met protesteren, maar hij gaf de regering de ruimte te herstellen en de gemeenschap om zelf een oordeel uit te spreken. Hij zegt zich geen zorgen te maken over de opkomst van de voorgaande protesten, gezien het groepje waarvoor hij het doet, niet op sociale media is en achter een account klaagt. “Die mensen kunnen zich geen internet en misschien zelf geen telefoon permitteren. Maar als Surinamers nu niet wakker worden, worden ze dat nooit meer”, aldus Pique.

More
articles