Scholen blijven open

De bevoegdheid om scholen te openen en te sluiten, ligt bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MInOWC). Onderwijsminister Marie Levens en de directie van het ministerie, hebben op zaterdag 8 januari meerdere stakeholders gesproken waaronder de onderwijsbonden. Zij gaven aan dat de opkomst van de leerkrachten afgelopen vrijdag goed was. Zij zien geen reden tot het sluiten van de scholen.

Het besluit van het ministerie is dat alle scholen voor basisonderwijs, VOJ en leerjaar 9, op maandag 10 januari 2022 normaal open blijven. De schoolleiders zullen verder zelf duidelijke instructies geven zoals gebruikelijk is, omdat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen komen. Het ministerie doet een dringend beroep op leerkrachten, schoolleiders en ouders om de covid-protocollen strikt na te leven. Dit betekent dat er niet meer dan 15 leerlingen per groep/klas op school mogen zijn en dat men naast 1.5 meter afstand, bij aankomst op school de temperatuur van de leerlingen meet. De handen dienen ontsmet te worden en men dient erop toe te zien dat elke leerling een mondkapje draagt. Het ministerie blijft PPE-materiaal naar de scholen toe distribueren en blijft in nauw contact met het ministerie van Volksgezondheid en internationale partners zoals het Unicef, die blijven adviseren de scholen open te houden.

More
articles