Voortzetting feestjes ondanks stijging covid-besmettingen

Het aantal covid-besmetten stijgt gestaag, maar toch werden er in het afgelopen weekend op verschillende locaties feestjes georganiseerd. De politie zou op zeker twee locaties feestjes hebben stopgezet. De feestende burgers werden gesommeerd naar huis te gaan, de organisator kreeg een boete opgelegd en de muziekinstallatie werd in beslag genomen.

Volgens de politie wordt de muziekinstallatie pas teruggegeven als boete wordt betaald. Ook te Koina in het district Brokopondo, zou het covid-managementteam twee dagen na elkaar evenementen stop hebben gezet. De politie zegt inmidddels een beeld te hebben van de plaatsen waar elk weekend feestjes worden georganiseerd. De politie zegt er niet voor schromen op te treden.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, zou afgelopen week in gesprek met een lokaal medium hebben gezegd dat indien men feesten blijft organiseren en het aantal besmettingen blijft stijgen, een totale lockdown niet uitgesloten is. ‘’De feesten hebben ervoor gezorgd dat wij als land de vijfde golf zijn ingegaan’’, zei de minister. Ook regeringstoppers zouden zich volgens de minister, schuldig hebben gemaakt aan het organiseren van feestjes.

More
articles