NOOIT MEER LEVEN ZONDER LOCKDOWN

Elke behoorlijke stijging van de covid-gevallen veroorzaakt een aanpassing van de lockdown tijd. Deze wordt bij een daling verruimd tot 23.00uur. Al twee jaar weet het overgrote deel van de gemeenschap niet hoe de straat er na middernacht uitziet. Middernacht blijkt te zijn verschoven en zeker vijf uur van ons normale leven, zijn ons ontnomen. Het is de grote vraag of onze vrijheid ons ooit teruggegeven zal worden. Maar zoals de zaken er nu uitzien, zal dat zeker niet snel het geval zijn.

De vraag is nu, hoelang de burger die dag en nacht zwoegt en ploetert om nog uit te kunnen komen en dan ook nog in zijn of haar vrijheid wordt beperkt, onder deze omstandigheden het zal kunnen redden. Het avondleven is voor sommigen een sociale ontplooiing. Je zou een rebellie kunnen krijgen van burgers tegenover de overheid, als december op slot werd gegooid. Mensen wensen ook niet meer te lusiteren en vragen non-verbaal hun vrijheid terug. Dan kun je wel zeggen dat gezondheid voor gaat, maar gezonde mensen willen sociaal contact. Om niet te praten over goed functionerende bedrijven die al twee jaar hun deuren hebben moeten sluiten, terwijl voor hen het inkomen na 24.00uur binnenkomt. Deze panden staan er al geruime tijd verlaten bij. We kunnen dan wel zeggen dat ze creatief moeten zijn, maar niet in elke branche kun je overdag creatief zijn.

Anders hadden ze vergunningen voor 1×24 uur kunnen krijgen. Covid-19 zal ons niet meer verlaten. Met Covid-19 zullen we moeten leren leven, dat is een feit. Mensen zullen ziek worden en weer anderen zullen sterven. Maar zodra de klachten mild blijven, is er geen vuiltje aan de lucht. Daarvoor wordt er trouwens toch gevaccineerd? Om gevaccineerden daarna toch nog te beperken, is iets dat niet door de beugel kan. Mensen laten zich namelijk vaccineren om zoveel mogelijk hun normale leven voort te kunnen zetten.

More
articles