Van Samson: ‘Bordo brengt gelijkheidsbeginsel in gevaar’

‘’Als mensen in de afgelopen weken boetes hebben gekregen voor het organiseren van feesten en hooggeplaatsten binnen de coalitie feesten en niet ervoor beboet worden, dan kunnen bekeurden de regering voor het gerecht slepen en een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel”, aldus VHP-parlementariër, Cedrick van Samson. Dit naar aanleiding van feestjes die de afgelopen dagen zijn gehouden en die hebben geleid tot een enorme stijging van het aantal covid-besmettingen.

Van Samson vertelt het niet goed te keuren dat er is gefeest, echter had hij het wel verwacht. ‘’Ik heb zelf in het parlement hierover gesproken, waarbij ik heb gevraagd aan de regering met de mensen die evenementen organiseren aan tafel te gaan, zodat er protocollen zouden kunnen worden uitgewerkt om alsnog te kunnen feesten. Men heeft het niet gedaan en Surinamers kennende, mag je ze het heel jaar binnen houden, maar december is voor hen feestmaand”, aldus de parlementariër. Volgens hem mocht de deur niet helemaal worden gesloten, gezien mensen toch via het ‘raam’ binnen zouden komen, maar dan wel met vuile voeten. Je had de vloermat voor ze kunnen leggen, dan had je tenminste controle.

Echter is Van Samson van mening dat mensen als Bordo het beter hadden moeten weten, gezien het om een directeur gaat. “En dat je daarna nog stomme argumenten aanhaalt, dat je wenste te weten of er nog mensen achter je staan, is onvoorstelbaar”, aldus Van Samson. Volgens hem kunnen zulke handelingen niet ongestraft blijven. “En geen enkele dc heeft op deze manier gefeest, met bijkans 2000 mensen. En ook als dat zo, moeten we nooit het negatieve overnemen. We springen niet van de brug was, omdat er regelmatig mensen springen toch? We moeten corrigerend optreden”, aldus Van Samson.

More
articles