172 militairen bevorderd in naast hogere rang

In de Memre Buku Kazerne, zijn gisteren 172 militairen bevorderd in een naast hogere rang. Van de groep werd 1 militair bevorderd tot de rang van luitenant-kolonel (overste), 3 tot eerste luitenant en 1 tot de rang van sergeant der eerste klasse. De bevorderde militairen hebben gelijk hun bevorderingsbeschikking gekregen.

Defensieminister Krishna Mathoera zei dat gepoogd wordt de achterstand in de bevorderingen van manschappen van het Nationaal Leger (NL), weg te werken.

‘’Er zal alles aan gedaan worden dat de manschappen van het leger krijgen waarop zij aanspraak maken’’, zei de minister. Zij benadrukte dat de bevorderingen een stukje erkenning en waardering zijn voor de vele jaren waarin de militairen het land hebben gediend. ‘’Het leger speelt een belangrijke rol als het gaat om de nationale veiligheid en het ondersteunen van de gemeenschap’’, zei Mathoera. De uitdagingen op het gebied van veiligheid zullen volgens haar alleen maar groter worden. ‘’Het leger moet als professionele organisatie daarop goed voorbereid zijn.’’

Kolonel Henri van Axeldongen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, benadrukte dat het harde werk van militairen met de bevordering is beloond. Deze bevordering betekent volgens Van Axeldongen, dat militairen zich eraan gecommitteerd hebben om meer verantwoordelijkheden op zich te nemen.

More
articles