Lichting DNV wacht al langer dan 2 jaar op beëdiging

De laatste lichting van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), wacht al langer dan twee jaar op hun beëdiging. De lichting vertrok in juni 2019 naar de Ayoko kazerne, waar ze de basisopleiding tot militair afrondde. Ook de aansluitende DNV-opleiding werd met succes afgerond. Echter bleef tot op heden de beëdiging uit. “Niemand die ons kan vertellen waar wij aan toe zijn of wanneer de beëdiging zal plaatsvinden. Brieven naar de leiding leverden niet het gewenste resultaat op”, vertelt een lichtingsgenoot tegenover de krant.

‘’De belangen van de militairen worden nooit serieus genomen, wij worden gebruikt voor van alles en nog wat. Tijdens de vorige regering werden wij gebruikt voor het bewaken van quarantaineposten. Tegenwoordig zijn we op posten geplaatst waar we nauwelijks bevoegdheden hebben. Er wordt op deze manier omgegaan met ons omdat men weet dat wij geen bond hebben, dus ook niet kunnen staken”, aldus de lichtingsgenoot.

Abop-parlementariër Edward Belfort, zou in het verleden ook uitleg hebben gevraagd aan de minister van Defensie, Krishna Mathoera, over dit vraagstuk. De minister zou toen hebben aangegeven, de kwestie nader te zullen onderzoeken.

More
articles