AANDEELHOUDERS DSB NEMEN GEEN BLAD VOOR DE MOND

Gaan we toestaan dat figuren met hun vingerafdrukken op:

  1. Jaren aan monetaire financiering;
  2. Exclusieve belasting vrijstellingen (die nog steeds niet zijn ingetrokken);
  3. Tralala persconferenties;
  4. Het leegplunderen van staatsbedrijven;
  5. Politiek wedden op beide paarden;
  6. Het decennialang corrumperen van de gang van zaken op de haven en met douaniers;
  7. De vernietiging van lokale productie en export ten behoeve van een import economie, hierdoor is ons financieel stelsel het laatste duwtje de afgerond in gegeven.

Gaan we de Tarantula’s uit de jaren ‘90 door handoplegging de top bij de grote banken laten invullen? De fusie richting een super-bank naar hun hand laten zetten? Stiekeme percentages laten nemen voorbij de drempels van de Wet Toezicht Bank en Kredietwezen? Compliance en deskundigheid opzij laten gooien voor stromannen en een wasserij? Gerenommeerde instituten in persoonlijke harems en bordelen veranderen? Mediacampagnes laten opzetten tegen deskundige kandidaten?

De weken van waarheid voor onze grote financiële instellingen zijn aangebroken. Pas op voor spelletjes met agenda’s en COVID-19, persoonsgerichte emoties, tribalisme, toverstokjes en politieke ‘vermijd-de-gevangenis-door-te-betalen’ monopolisten. De schaduwen hebben schaduwen, de marionetten hebben marionetten en hoe minder u begrijpt, hoe meer ze bij u weg zullen graaien.

Aandeelhouder, uw aanwezigheid, uw stem, uw ratio, uw liefde voor uw bank en verzekeraar, oud werkgever, vakbond en uw gezonde verstand, zijn uw beste instrumenten in wat komen gaat. Anders zal uw pensioen, verhoogde storting- en opnamekosten, pinkosten, overmakingskosten, verlaagde rentes, verdwenen dividend en rendement, verdwijnen achter een rookgordijn van BIS-ratio’s en schuldpapier.

De toezichthouder moet toezicht houden, de rechter moet recht spreken en de interne top van commissarissen tot directie, moeten uw belang bewaken en niet dat van superkapitalisten die niets bijdragen qua kennis, niets overhebben aan integriteit en met hetzelfde gemak met hun tentakels zowel de dictator als zijn opvolger wurgen.

Een bezorgde DSB-aandeelhouder

More
articles